Tervetuloa suomalaisen tilaviinin synnyinsijoille Vaajasalon saareen! Vuonna 1995 avattu Alahovin Viinitila on ensimmäisenä Suomessa aloittanut viinitila. Meillä voit tutustua viininvalmistukseen, herkutella ravintolan antimilla, maistella tilan tuotteita ja ostaa viinipullon vaikka matkamuistoksi. Tilan viinitupa ravintolapalveluineen toimii myös juhla-, koulutus- ja kokouspaikkana. Viinituvan tämän kesän näyttelyssä
Risto Vilhusen maalauksia.

Ryhmille olemme avoinna ympäri vuoden. Tilauksesta lämmitämme rantasaunan sekä järjestämme myös jousi- ja kiekkoammuntaa ja muita aktiviteettejä. Kotieläinpihalla mm. possuja, hevosia ja lampaita.

Vaajasalo on 9,5 neliökilometrin ja 100 asukkaan saari Kallavedessä, Kuopion itärannalla. Saaren erottaa Kuopion keskustasta Kallaveden selkä, jolla viilettävät kesällä valkokylkiset laivat mm. viinitilaristeilyillä.

Alahovin rannassa on laivalaituri, jonne on kesällä säännöllinen laivaliikenne, kts. Aikataulut. Laiturissa on myös pienvenepaikkoja.

Tulossa kesällä 2016:

- Ke. 27.7.
Perinteinen Beatles-ilta

Hauskanpito jatkuu tänäkin vuonna!


Vaajasalon saareen pääsee myös autolla Kuopion itäpuolelta (Vt17), Vehmersalmen tieltä lossilla Kortesalmessa. Talvisin saaresta on keskustaan johtava jäätie. Kysy lisätietoja sähköpostilla: alahovi(at)alahovi.com!Alahovin facebook-sivulta löydät mm. tuoreimpia uutisia, kuvia ja savolaista elämänviisautta.